Ο Κινηματογράφος Γαλαξίας κτίστηκε το 1964 από την κατασκευαστική εταιρεία ΑΛΒΕΡΤΗΣ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ και αμέσως έκανε την διάφορα αφού για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν πρωτοποριακές μέθοδοι και πρωτόγνωρες για την εποχή λύσεις οι οποίες και έγιναν το επίκεντρο συζητήσεων.

Ειδικές οπτικοακουστικές μελέτες για την προβολή, την φωτεινότητα, την διαύγεια και την πιστότητα πραγματοποιήθηκαν, για την κτίση του και τον κλιματιστικό έλεγχο των αιθουσών. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την διάκριση του κινηματογράφου Γαλαξία έναντι των υπολοίπων της περιοχής των Αμπελοκήπων.

Στην διάρκεια των πρώτων πέντε χρόνων λειτουργίας του υπέστη δυο ανακαινίσεις,  πάντα στα πλαίσια της καινοτομίας και των εξειδικευμένων λύσεων γεγονός που εκτιμήθηκε από το κοινό.

Σήμερα συνεχίζουμε αυτή την πορεία με συνέπεια και σεβασμό την ιστορία του κινηματογράφου Γαλαξία, διαθέτοντας δυο (2) πλήρως ψηφιοποιημένες αίθουσες προβολής εικόνας και ήχου.

Τα μηχανήματα με τα όποια είναι εξοπλισμένος ο κινηματογράφος Γαλαξίας αφορούν ψηφιακούς projectors ψηφιακό ήχο Dolby Surround με το κλασσικό Spectral Recording System. Οι οθόνες με τα ειδικά επιχρίσματα προσφέρουν απίστευτα αυξημένη φωτεινότητα και το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα κλιματισμού και έλεγχου ποιότητας αέρος σε συνδυασμό με το έμπειρο πρόθυμο και ευγενές προσωπικό θα σας χαρίσουν μια μοναδική και συνάμα ποιοτική κινηματογραφική εμπειρία.

Σας περιμένουμε λοιπόν στον γνωστό σας πλέον περιβάλλον να απολύσετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, πάντα σε πρώτη προβολή, τις πρεμιέρες των ταινιών που πραγματοποιούμε, τις ειδικές εκδηλώσεις που κάνουμε, τα παιδικά θέατρα που διοργανώνουμε με στόχο την δική σας ψυχαγωγία καθώς και των παιδιών σας.

Στο Μπαρ μπορείτε να απολαύσετε μεταξύ των άλλων, σνακ, ποτά και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση.

Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας και σας περιμένουμε…